بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، در این نشست، کامیار عبدی باستانشناس و عضو هیئتعلمی گروه باستانشناسی دانشگاه شهیدبهشتی، جدیدترین تألیف خود درمورد چغازنبیل با عنوان «بارقه کائنات، نگاهی به میراثجهانی چغازنبیل» را معرفی کرد.
عبدی در سخنرانی خود به دلایل مهجور ماندن مطالعات ایلامشناسی در ایران اشاره کرد و ضرورت توجه به تاریخ د۲ هزار و پانصد ساله ایلام در تاریخ ایران باستان را تشریح کرد.
در ادامه مجتبی گهستونی، فعال حوزه میراثفرهنگی نیز طی سخنانی به منظر فرهنگی چغازنبیل اشاره کرد و و ضمن معرفی میراث طبیعی پیرامون چغازنبیل شامل گونههای گیاهی و جانوری منحصر به فرد در منطقه به ویژه در پارک ملی دز و کرخه، بر ارزشهای موجود در ارتباط با آداب و سنن اقوام تأکید کرد.
همچنین آرش نورآقایی، راهنمای گردشگری و مدیر مسئول مجله گیلگمش در سخنرانی خود با عنوان «اهمیت تولید محتوا برای میراث جهانی»، به موضوع جایگاه ایران در ثبت جهانی اشاره کرد و از ورود روشهای جدید در گردشگری و میراثفرهنگی با کمک فضای مجازی سخن گفت و مفاهیمی همچون چندفرهنگی (Multi Cultural) برای معرفی چغازنبیل از دوره ایلام تا همسایگان همجوار را تشریح کرد.
در ادامه نشست، محمد یاری مدیرعامل و مؤسس شرکت میراث آرکا که در حوزه میراث دیجیتال و معرفی و حفاظت از میراثفرهنگی در سالهای اخیر، اقدامات ارزشمندی انجام داده است، در سخنرانی خود به معرفی بازدید مجازی و راهنمای شنیداری چغازنبیل و جنبههای مختلف آن پرداخت.
او افزود: شرکت میراث آرکا در سال ۱۳۹۹ و همزمان با شیوع ویروس کرونا، بازدید مجازی چغازنبیل را به سفارش پایگاه میراثجهانی چغازنبیل راه اندازی کرد.
عاطفه رشنوئی، مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه هم طی این نشست، بر نقش مردم در حفاظت از میراثفرهنگی تأکید کرد و میراثفرهنگی را متعلق به همه مردم دانست و انتفاع از منافع آن را حق همه مردم و حفاظت از آن را وظیفه همه معرفی کرد.
در خلال این نشست، ویدئوهای کوتاه در معرفی منظر فرهنگی طبیعی چغازنبیل، تاریخچه محوطه و تفسیر و ارائه در چغازنبیل در میان سخنرانیها پخش شد.
ناگفتههای زیگورات، نشستی در معرفی میراثجهانی چغازنبیل، به همت پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه و با همکاری مجله گیلگمش با هدف بیان ظرفیتهای کمتر معرفیشده این محوطه در چهارشنبه شب ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما